Arrangementer Biograffilm

Mette Skriver og Bodil Nielsen

20. juni til den 14. august 2019 udstilles værker af Mette Skriver og Bodil Nielsen i Nedre og Øvre Foyer. Mette Skriver arbejder med fortælling i et keramisk sprog, hvor konkrete, til dels naturrealistiske skulpturelle emner, søger at formidle historiske og eksistentielle spørgsmål igennem lerets højbrændte masse og uforgængelighed. Eller sagt på en anden måde: høje tanker og skæve minder, trænger sig på og bliver tykke i ovnen.

 

På udstillingen viser Bodil Nielsen malerier og en helt ny række papirarbejder, som er udført på Statens Værksteder for Kunsts grafiske værksted. Bodil Nielsen arbejder primært med maleri. Hendes formsprog er både stofligt og grafisk. Hun ønsker med sine værker at skabe et resonansrum for de billeder vores indre blik allerede er fyldt med. Værkerne taler på den måde ud i et fælles rum, hvor billedet “skabes” idet det opleves.

 

Mette og Bodil har kendt hinanden igennem mere end fyrre år og glæder sig til sammen at mødes med Skanderborg igen. Bodil bor i København, men er født og opvokset på en landbrugsejendom ved Norsminde Fjord. Hun gik på Skanderborg Gymnasium, hvortil hun sidste år skabte en udsmykning. Mette flyttede med sin familie til Skanderborg som helt ung. Efter en årrække i Aarhus blandt andet på på Det Jyske Kunstakademi, kom hun tilbage til byen, og blev mor til tre Skanderborgensere. Mette bor og arbejder nu igen i Aarhus.

 

I slutningen af 70’erne boede Mette og Bodil i kollektiv i Bjerager. Derefter  flyttede de sammen til Aarhus, hvor de gik på Grafisk Skole og blandt andet tog på tre måneders studietur til Firenze i 1980. Senere hen har de også rejst sammen til fx Egypten, Venedig, Rom og Californien.

 

Bodil Nielsen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1986-1993), og Jan van Eyck Akademie, Maastricht (1991). Hun blev tildelt tildelt Eckersberg Medaillen i 2013. Og Statens Kunstfonds Livsvarige Hæderslegat i 2018.