Arrangementer Biograffilm

Kirsten Hjortlund

16. september til 22. oktober vises værker af Kirsten Hjortlund i Nedre og Øvre Foyer.

Sønderborg kunstneren Kirsten Hjortlund har slået sit navn fast som Lysets Maler. Hun henter sin inspiration i det helt specielle nordiske lys, og bringer det ind i sine billeder, hvad enten hun maler sine kendte landskabsmalerier eller slipper fantasien løs i eksperimenterende og farverige finurligheder.

Kirsten Hjortlund udstiller hver sommer i Skagen, og møder her et internationalt publikum, der begejstres over farverne og lyset, men også over roen og glæden i hendes fortolkning af hedelandskab, strand, klitter og marsk. Og som af kritikeren Hans Cronbach beskrives som ”Et festfyrværkeri af en bjergtagende sanseoplevelse i naturalistiske farver – Man bliver i godt humør ved at se på hendes malerier!”

Kirsten Hjortlund er oprindelig uddannet lærer, men længsel efter at udleve den kunstneriske side af sin personlighed, og tidlig undervisning og læring fra danske og udenlandske kunstnere har bevirket, at hun har udviklet sig til den anerkendte fuldtidsarbejdende kunstner, hun er i dag. Hun arbejder længe med udtrykket i hvert billede for at bygge en stemning op, så maleriet for beskueren opleves som et motiv med ”flere løsninger”.  Hun vil gerne vise alt det, der er - som vi ofte er alt for travle til at se. ”Man må gerne fornemme at der er mere derude, end det man umiddelbart lige ser” udtaler Kirsten Hjortlund.

Kunstneren har leveret malerier til Kongehuset, bestilt af Den Kgl. Livgarde, og udført flere større bestillingsarbejder til Sønderjyske erhvervsvirksomheder samt til private.