Arrangementer Biograffilm

Birgitte Thorlacius og Gunnar Kristen Hansen

20. juni til 2. august udstilles værker af Birgitte Thorlacius og Gunnar Kristen Hansen i Nedre og Øvre Foyer.

Billedkunstnerne Birgitte Thorlacius og Gunnar Kristen Hansen, begge bosat på Fyn, har valgt at udstille sammen. På udstillingen giver de hver deres bud på, hvordan den danske sommer kan opleves, når man færdes i det dyrkede landskab og i den fri natur.

Birgitte Thorlacius skriver selv om sine værker”:

I min grafik arbejder jeg med enkle naturalistiske motiver – et vissent blad – en insektvinge – tidselfnug. En evig ambition om at fange livets sårbarhed, men også dets iboende styrke og uovervindelighed. For at fange disse udtryk af gennemsigtighed og forvandling bruger jeg tegningen og grafikken som redskab. Forsøger at udnytte stregen, grafikkens særlige egenskaber til at spænde fra den sarteste, næsten usynlige streg til det sorteste skarpe hug. Begge aspekter er for mig en uundværlig del af grafikken – af billedet – af livet i det hele taget”.

Værkerne er dybtryk i form af koldnålsraderinger, ætsninger og akvatinte. Ofte udført som en kombination.  Birgitte Thorlacius er uddannet på Det Fynske Kunstakademi.

Gunnar Kristen Hansen, der er uddannet på Århus Kunstakademi, dyrker maleriet som udtryksform og maler landskaber med kreaturer. Selv kalder han dem ko billeder! Inspirationen fra Th. Philipsen synes åbenbar, for Gunnar Kristen Hansens lærreder er som Philipsens mættet af lys og farver, og han formår med ekspressive penselstrøg at give køerne krop, tyngde og udtryk. De står og glor, som præcis kun køer kan gøre det. Gunnar Kristen Hansen maler også opstillinger og portrætter. Med på udstillingen er således også nogle malerier med motiver fra Marokko.