Arrangementer FILM I BIOGRAFEN
+ Vis opslag

Fotokonkurrence

Send os dit bedste billede af Kulturhuset. Det kan være indvendigt eller udvendigt, nat eller dag, helhed eller detalje. 

Hver måned udvælger vi en vinder og præmierer med fribilletter. Man deltager ikke kun i den måned man indsender, men så længe konkurrencen løber.

Send billeder til os på info@kulturhuset-skanderborg.dk

Husk at angive navn, kontaktinfo og evt. kommentarer. Vinderne får direkte besked og vi forbeholder os ret til at bruge/offentliggøre indsendte fotos. 

+ Vis opslag

Q.ILT

Fra 6. januar til 23. februar udstiller kunstnergruppen Q.ILT. i Nedre og Øvre Foyer. Q.ILT består af de fire kunstnere Plys Løssl, Karen Exner, Marianne von Tangen Buskov og Anne Thinggaard, der har mødt hinanden på Aarhus Kunstakademi.

 

Kunstnerne arbejder individuelt indenfor skulptur, maleri, tegning, foto og tekst. De bruger hinandens forskellige kompetencer til faglig sparring, gensidig udfordring og personlig opbakning i et fælles refleksionsrum.

 

Ved udstillingen i Kulturhuset deltager Plys Løssl, Karen Exner og Anne Thinggaard.

 

Plys Løssls arbejder primært med olie, kridt og blyant på lærred og papir. Det vigtigste i arbejdsprocessen er en dialog med fladen og arbejdet med lyset i farven - det der sker i sammenstødene og overlappene eller fraværet af noget, ind til værket fremstår åbent og færdigt. Hun arbejder ud fra sætninger og sansninger, som er opstået gennem et konstant arbejde med tilværelsen og dens mange lag.

 

Karen Exner arbejder med olie, akryl, blyant og kridt på flader. Farven bevæger sig fra det dæmpede i olie til lysende, transparente lag i akryl.  Iagttagelse ligger generelt til grund for motiverne. Tematisk gøres et ophold ved noget kendt fra hverdagen, - en visnende blomst, to halve tomater, et forladt morgenbord. Motivet er oftest studeret direkte foran staffeliet, mens der i et større akrylværk er arbejdet med en repeteret projektion af samme frihåndstegning. Her ”reproduceres” billedet igen og igen, i lighed med den uendelige gentagelse af dagligdagens rutiner.

 

Anne Thinggaards udstillede værker er malerier, acryl på lærred, og tuschtegninger på papir. Den verden vi kender som jord og vand, ild og luft, opstod ud af et nulpunkt for knap 14 milliarder år siden, og på vores lille klode er siden udviklet levende natur med enestående mangfoldighed og tilpasningsevne. Anne Thinggaard er optaget af menneskets sårbare eksistens i et ufattelig stort og mørkt univers,  en eksistens, som nu  viser sig at være truet – af os selv. Hendes billeder afspejler både den utryghed og latente frygt, som dette usikre fremtidsperspektiv vækker, men også fascinationen af det forunderlige.

 

 

 

+ Vis opslag

Kulturhusets Børneklub

Kulturhusets Børneklub er et tilbud til alle søde, seje og sjove børn i alderen 3-12 år. Det koster et engangsbeløb på 50 kr. at blive medlem og så får man en masse gode ting: en flot velkomstpose, et badge der giver gratis popcorn, hver gang man er i biografen, klistermærker og samlekort, så man kan samle sig til fribilletter, konkurrencer, medlemstilbud og en lille overraskelse på sin fødselsdag. Indmeldelse sker i Biografskranken i åbningstiden.