Arrangementer Biograffilm
+ Vis opslag

Fotokonkurrence

Send os dit bedste billede af Kulturhuset. Det kan være indvendigt eller udvendigt, nat eller dag, helhed eller detalje. 

Hver måned udvælger vi en vinder og præmierer med fribilletter. Man deltager ikke kun i den måned man indsender, men så længe konkurrencen løber.

Send billeder til os på info@kulturhuset-skanderborg.dk

Husk at angive navn, kontaktinfo og evt. kommentarer. Vinderne får direkte besked og vi forbeholder os ret til at bruge/offentliggøre indsendte fotos. 

+ Vis opslag

Anne-Marie Pedersen

I perioden 3. januar til den 17. februar udstilles værker af Anne-Marie Pedersen i Nedre og Øvre Foyer.

Billedkunster og maler Anne-Marie Pedersen er født i Nr. Nissum i 1962. Hun er uddannet fra Holbæk Kunsthøjskole 1986 og Aarhus Kunstakademi 1988-92. Anne-Marie Pedersen har boet i Aarhus siden 1986 og har værksted på Tordenskjoldsgade.

Anne-Marie Pedersen arbejder både med maleri, video, installation, grafik collage og udsmykninger, men til udstillingen vil der være fokus på maleriet. Kunstneren siger selv om maleri:

Maleriet vokser ud af en tegning – eller omvendt. Det er linjer som mange gange nedbrydes og genopbygges og sprænges igen. Jeg vil gerne nå frem til et rum, som giver en åbning til blikket. Hvor blikket kan vandre frit. 

Disse rum kan defineres af arkitektoniske eller perspektiviske streger. Men de opstår først og fremmest i den måde farverne spiller sammen på. De figurative elementer, som blev sprængt væk undervejs i processen, kan ”genopstå” som diskrete tilføjelser i udkanten, små paranteser. Farven er afgørende. Ligesom lyset. Når farver sammensættes sker der noget. Farverne kan lyse. Som toner. Og de kan danne et særligt rum. Dette rum er en rød tråd i mit arbejde. Både i store bemalinger af hele vægflader/installatoriske værker og i malerier, collager og tegninger. 

Motivverdenen i mine billeder kan beskrives som noget der ligger i kanten af det bevidste. Det handler mere om følelser end om noget tænkt.... Ligesom når man har drømt noget og prøver at huske det. Man kan bedst opfatte det ved at vende ryggen lidt til og lade det komme langsomt drivende frem af sig selv.

 

 

 

 

+ Vis opslag

Kulturhusets Børneklub

Kulturhusets Børneklub er et tilbud til alle søde, seje og sjove børn i alderen 3-12 år. Det koster et engangsbeløb på 50 kr. at blive medlem og så får man en masse gode ting: en flot velkomstpose, et badge der giver gratis popcorn, hver gang man er i biografen, klistermærker og samlekort, så man kan samle sig til fribilletter, konkurrencer, medlemstilbud og en lille overraskelse på sin fødselsdag. Indmeldelse sker i Biografskranken i åbningstiden.