Arrangementer FILM I BIOGRAFEN
+ Vis opslag

Fotokonkurrence

Send os dit bedste billede af Kulturhuset. Det kan være indvendigt eller udvendigt, nat eller dag, helhed eller detalje. 

Hver måned udvælger vi en vinder og præmierer med fribilletter. Man deltager ikke kun i den måned man indsender, men så længe konkurrencen løber.

Send billeder til os på info@kulturhuset-skanderborg.dk

Husk at angive navn, kontaktinfo og evt. kommentarer. Vinderne får direkte besked og vi forbeholder os ret til at bruge/offentliggøre indsendte fotos. 

+ Vis opslag

Anne Mette Larsen

25. februar til den 31. marts vises udstillingen "Midtjyske Tæpper og Tæppetryk"

I ”Midtjyske Tæpper” formidler væveren Anne Mette Larsen en lokalhistorisk fortælling om arkitektur og natur i Midtjylland i ni forskellige bløde, farverige tæpper i norsk uld.  

Det handler om kærlighed til et håndværk og til fire steder i Midtjylland: Tinnet Krat, Klostermølle, Skovvilla og Badeanstalten i Silkeborg. Stederne er fortolket gennem tæppernes farvesætning og komposition og er vævet på det norske væveri Røros Tweed.

I den tilhørende bog indleder Anne Mette Larsen selv sådan her: 

Det er længe siden jeg cyklede med min mor ned langs Hærvejen, fra Viborg og til den tyske grænse. Det var i 1972, jeg var 11 år og mødte Midtjylland for første gang. I dag ved jeg at det var den tur der satte sig som en længsel et sted indeni, og jeg føler mig hjemme her. Hele mit voksne liv har jeg boet lige på kanten af det ”rigtige” Midtjylland, i Silkeborg og i Gl. Rye en spytklat fra den jyske højderyg og heden.”

På udstillingen viser Anne Mette Larsen også grafik/træsnit, som er en viderebearbejdning af tæppernes mønsteropbygning.

Siden "Midtjyske Tæpper" blev præsenteret første gang i 2018, er to ”søstre” kommet til. Det er Datja som har russiske gener, og Bela fra Hovedvej 13. 

 

 

 

 

 

+ Vis opslag

Kulturhusets Børneklub

Kulturhusets Børneklub er et tilbud til alle søde, seje og sjove børn i alderen 3-12 år. Det koster et engangsbeløb på 50 kr. at blive medlem og så får man en masse gode ting: en flot velkomstpose, et badge der giver gratis popcorn, hver gang man er i biografen, klistermærker og samlekort, så man kan samle sig til fribilletter, konkurrencer, medlemstilbud og en lille overraskelse på sin fødselsdag. Indmeldelse sker i Biografskranken i åbningstiden.