Arrangementer Biograffilm
+ Vis opslag

Fotokonkurrence

Send os dit bedste billede af Kulturhuset. Det kan være indvendigt eller udvendigt, nat eller dag, helhed eller detalje. 

Hver måned udvælger vi en vinder og præmierer med fribilletter. Man deltager ikke kun i den måned man indsender, men så længe konkurrencen løber.

Send billeder til os på info@kulturhuset-skanderborg.dk

Husk at angive navn, kontaktinfo og evt. kommentarer. Vinderne får direkte besked og vi forbeholder os ret til at bruge/offentliggøre indsendte fotos. 

+ Vis opslag

Ina Olsen

Fra 28. marts til 19. maj udstilles værker af Ina Olsen i Nedre og Øvre Foyer.

Ina Olsen voksede op i Skanderborg. Hun blev uddannet som maler og grafiker, først på Det Jyske Kunstakademi i Mejlgade og derefter på Aarhus Kunstakademi i Vestergade. I en årrække var hun bosat i Viby, men flyttede senere til Sønderjylland, hvor hun levede de sidste år af sit alt for korte liv. Ina Olsen var i mange år et skattet medlem af den aarhusianske kunstnergruppe Kontekst.

Ina Olsen udtrykte sig i oliebilleder, tegninger og træskæringer i finér eller masonit, hvor hun i de bemalede flader ridsede figurer med vinkelsliber eller boremaskine. Hun modtog arbejdslegat fra Statens Kunstfond, og Kunstrådet i Aarhus støttede hendes arbejde i mange år. Ina Olsen udførte flere udsmykningsopgaver og påtog sig også opgaver som scenograf.

Veninden og kunstneren Inge-Lise Ravn karakteriserer Ina Olsens kunst på denne måde:

"Gennem mange streger og små farvefelter i en komposition af spænding omkring en midterform, der i mange af billederne er en variant af samme form, skabte Ina et abstrakt billedunivers af stor detaljerigdom og farvestyrke. Midterfiguren er af stor symbolske værdi for Ina. Formen optræder i vidt forskellige farveholdninger og kompositioner, men altid som udtryk for en særlig kraft i en skrøbelig, men spændt form. De mange streger og små farvefelter giver et rigt varieret udtryk for et følsomt liv. I stregernes aggressive afsæt anes en smerte og en vrede, som igen mildnes af farvernes sammenspil og æstetik."

 Ina Olsen udtalte selv om sin kunst:

"Jeg elsker kombinationen af råhed og det fine, skrøbelige. Naturen er min store inspiration. Samtidig er det sjældent jeg umiddelbart har en konkret historie jeg gerne vil fortælle, når jeg starter på et værk - det er farve, form og linjen, jeg forholder mig til i arbejdsprocessen. Hvis jeg for gerne vil noget bestemt, ender det stort set altid med, at jeg må give slip på det og starte et andet sted i billedet."

Ina Olsen døde i 2017 af kræft. Kulturhusets udstillingsudvalg har valgt at arrangere denne udstilling med hendes værker, før de spredes for alle vinde. De fleste værker er udlånt fra Pakhus 64 i Aarhus, suppleret med værker i privateje. 

 

 

+ Vis opslag

Kulturhusets Børneklub

Kulturhusets Børneklub er et tilbud til alle søde, seje og sjove børn i alderen 3-12 år. Det koster et engangsbeløb på 50 kr. at blive medlem og så får man en masse gode ting: en flot velkomstpose, et badge der giver gratis popcorn, hver gang man er i biografen, klistermærker og samlekort, så man kan samle sig til fribilletter, konkurrencer, medlemstilbud og en lille overraskelse på sin fødselsdag. Indmeldelse sker i Biografskranken i åbningstiden.