Arrangementer Biograffilm
+ Vis opslag

Fotokonkurrence

Send os dit bedste billede af Kulturhuset. Det kan være indvendigt eller udvendigt, nat eller dag, helhed eller detalje. 

Hver måned udvælger vi en vinder og præmierer med fribilletter. Man deltager ikke kun i den måned man indsender, men så længe konkurrencen løber.

Send billeder til os på info@kulturhuset-skanderborg.dk

Husk at angive navn, kontaktinfo og evt. kommentarer. Vinderne får direkte besked og vi forbeholder os ret til at bruge/offentliggøre indsendte fotos. 

+ Vis opslag

Tina Gjerulff

28. maj til 19. juni udstilles værker af Tina Gjerulff i Nedre og Øvre Foyer.

Tina Gjerulff er uddannet på Grafisk Skole, Aarhus, Aarhus Medie og Designskole samt Skolen for Billedkunst, Aarhus. Hun arbejder primært med tegning og grafik. De grafiske værker, som hun præsenterer på udstillingen er lavet som collografi, i daglig tale: paptryk.

Collografi er en dybtryksteknik, i princippet ligesom en radering i kobber eller zink. Tina Gjerulff bearbejder papplader med hobbykniv, lim og afrivning af overfladen. Farverne bliver derefter trykt som skabelontryk, ofte i flere lag. Pladerne bliver til sidst malet med shellak så de bliver hårde og glatte, så de kan sværtes ind og aftørres som en metalplade.

Tina Gjerulff begrunder sit valg af teknikken således: ”For mig er fordelen ved collografi, at det er overkommeligt at arbejde i større formater og uden brug af for mange giftige stoffer. Desuden synes jeg udtrykket kan rumme både det rå og uslebne samt det sarte og transparente”.

Udover collografierne omfatter desuden et antal billeder med svampe som motiv, tegnet med farveblyant. Inspirationen til sin billedverden finder Tina Gjerulff i skiftende temaer. Der er ofte en fortælling og stemninger, der indkapsler håb, i hendes billeder. Tolkning af værkerne overlader hun gerne til beskueren.

 

 

 

 

 

 

 

+ Vis opslag

Nem billetbestilling

Hent Biografens app og få nem adgang til program, reservation og køb af billetter. Søg på "Biografen Skanderborg" til både iPhone og Android.